ΑρχικήΝΕΑΠεριήγηση στην ιστορία των Εβραίων της Ξάνθης: Από την εγκατάσταση στην πόλη...

Περιήγηση στην ιστορία των Εβραίων της Ξάνθης: Από την εγκατάσταση στην πόλη έως την βίαιη εκτόπισή τους στην Τρεμπλίνκα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ

spot_img

Ο ιστορικός Δημήτρης Καλογιαννίδης στο “Καλημερα Ξανθη” για την περιήγηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Μαρτίου 2025, στις 11:30

Με αφορμή τη συμπλήρωση 82 χρόνων από τη σύλληψη και τον εκτοπισμό των Εβραίων της βουλγαροκρατούμενης ζώνης, οι Ιστοριοτοπίες διοργανώνουν περιήγηση στην πόλη της Ξάνθης, αναδεικνύοντας την ιστορία και την κληρονομιά της Εβραϊκής Κοινότητας της περιοχής. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε σημεία της πόλης που συνδέονται με την παρουσία των Εβραίων, και θα γνωρίσουν την ιστορία τους από τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους στην Ξάνθη, έως τη βίαιη εκτόπισή τους στο στρατόπεδο εξόντωσης της Τρεμπλίνκα, κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Μαρτίου 2025, στις 11:30, με κόστος συμμετοχής 8 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε κάθε περιήγηση θα δίνονται δύο δωρεάν θέσεις σε ανέργους, με απαραίτητη την κράτηση θέσης. Υπεύθυνος της περιήγησης είναι ο ιστορικός Δημήτρης Καλογιαννίδης, διδάσκων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

“Nova Talks” Τρίτη 21/10, στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού με την επικαιρότητα: «Πίσω από τους αριθμούς: ΑΜΘ, Ελλάδα, Ευρώπη και νέα πορεία»

“Nova talks” της Τρίτης 21/10  Στο εβδομαδιαίο ραντεβού με την επικαιρότητα το θέμα είναι: «Πίσω από...

Η Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης στο πρωινό του Nova, για θέματα που προβάλουν την Ξάνθη μέσα στην εβδομάδα.

Λίγο πριν ξεκινήσουν μια σειρά απο εκδηλσεις και δράσεις η πρόεδρος του Εμπορικού και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ