ΑρχικήΝΕΑ«Taste Ξάνθη 2»: Διήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου με έμφαση στα τοπικά...

«Taste Ξάνθη 2»: Διήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου με έμφαση στα τοπικά προιόντα και τους παραγωγούς της περιοχής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ

spot_img

Με αφορμή το Διήμερο γαστρονομίας η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Μ.Μαλλιαρουδάκη μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Nova 93,1 και την Α.Κουσιδου αναδεικνύοντας τη σημασία της διοργάνωσης για την προβολή των τοπικών προϊόντων.Η Ξάνθη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά το «Taste Ξάνθη», ένα διήμερο αφιερωμένο στη γαστρονομία, το κρασί και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.Η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου 2026, φιλοδοξεί να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, φέρνοντας στο προσκήνιο παραγωγούς, οινοποιούς και επαγγελματίες του κλάδου.Η γιορτή γαστρονομίας διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Περιφέρεια ΑΜΘ – Π.Ε. Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Π.Ε. Ξάνθης, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, των γεύσεων και των γαστρονομικών προϊόντων της περιοχής.Κεντρικός προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης,ο οποίος θα μαγειρέψει αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα, παρουσιάζοντας δημιουργικές συνταγές εμπνευσμένες από τις γεύσεις και την παράδοση της περιοχής.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 19:00, θα φιλοξενηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τους τοπικούς οινοποιούς της Π.Ε. Ξάνθης, ενώ ο δημοσιογράφος οίνου Στέφανος Κόγιας θα μιλήσει για τον αμπελοοινικό πλούτο της περιοχής. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν βραβευμένες συνταγές από τη Μαθητεία Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της ΔΥΠΑ ΕΠΑΣ Ξάνθης.

Η δεύτερη ημέρα, το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 19:30, θα μεταφερθεί στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα μέσα από ειδική έκθεση παραγωγών, ενώ ο Βασίλης Καλλίδης θα πραγματοποιήσει ζωντανή μαγειρική επίδειξη, αξιοποιώντας πρώτες ύλες από την ξανθιώτικη γη.

Η διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, των παραδοσιακών εδεσμάτων, των ποιοτικών προϊόντων και των μοναδικών γεύσεων που συνθέτουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Ξάνθης, συμβάλλοντας παράλληλα στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.Το «Taste Ξάνθη 2» υπόσχεται δύο βραδιές γεμάτες αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες που αναδεικνύουν τον πλούτο της ξανθιώτικης γης και την αξία της τοπικής παραγωγής.

Ακούστε τη συζήτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Κύπρος συναντά την Ξάνθη μέσα από την αδελφοποίηση Αβδήρων και Λύσης

Μια ευχάριστη και ξεχωριστή συνάντηση φιλοξενήθηκε σήμερα στο στούντιο του Nova 93.1, με καλεσμένους...

Κατερίνα Χατζηβασιλείου στον Nova 93.1: «Ένας γονιός, χίλιοι ρόλοι… κι εγώ πού χωράω;»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ» μίλησε στην Αλεξάνδρα Κουσίδου για την...

Το ελληνικό κρασί γιορτάζει! Το Passas Winery ανοίγει τις πόρτες του για ένα ξεχωριστό διήμερο οινοτουρισμού

Στο Σταυροχώρι Ξάνθης, το Passas Winery συμμετέχει στη γιορτή του οινοτουρισμού, προσκαλώντας τους επισκέπτες...

Η Αλεξανδρούπολη αποκτά την πρώτη της Εβδομάδα Φωτογραφίας – Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου το Alexandroupolis Photo Week 2026

📸 Η Αλεξανδρούπολη αποκτά τη δική της Εβδομάδα Φωτογραφίας! Alexandroupolis Photo Week 2026 | 31...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

Η Κύπρος συναντά την Ξάνθη μέσα από την αδελφοποίηση Αβδήρων και Λύσης

Μια ευχάριστη και ξεχωριστή συνάντηση φιλοξενήθηκε σήμερα στο στούντιο του Nova 93.1, με καλεσμένους...

Κατερίνα Χατζηβασιλείου στον Nova 93.1: «Ένας γονιός, χίλιοι ρόλοι… κι εγώ πού χωράω;»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ» μίλησε στην Αλεξάνδρα Κουσίδου για την...

Το ελληνικό κρασί γιορτάζει! Το Passas Winery ανοίγει τις πόρτες του για ένα ξεχωριστό διήμερο οινοτουρισμού

Στο Σταυροχώρι Ξάνθης, το Passas Winery συμμετέχει στη γιορτή του οινοτουρισμού, προσκαλώντας τους επισκέπτες...